Review Nanoleaf - Extraordinarele panouri LED

Acum și în România, panourile LED Nanoleaf sunt un cadou perfect cu prilejul sărbătorilor de iarnă, un cadou pe care nu îl poți alege greșit, indiferent de persoana destinată!

Aspecte tehnic-financiare

De ce sunt atât de speciale?

Avem 5 motive mari:

  1. Se pot configura pe sufletul utilizatorului, dar se și pot monta tot pe sufletul utilizatorului;
  2. Poți alege din cele 16.7 milioane de culori disponibile în aplicația Nanoleaf;
  3. Poți preseta diferite culori sau șaboane de ritm, practic "vizualizezi" muzica!
  4. Poți să te conectezi la Siri, Amazon Alexa sau Google Assistant și le poți controla prin voce;
  5. Poți să îți configurezi propriile culori pentru modulul de ritm.

Pe lângă aspectele menționate anterior, trebuie să facem o precizare legată de preț și consumul de doar 2W per panou. Un calcul simplu ne arată că:

- Setul de 9 panouri LED are o putere totala de 9*2W = 18W.

- Împărțim 18W / 1000 (conversie din Wh în kWh) = 0,456 kWh per zi, în priză efectiv 24 ore.

- Dacă înmulțim cu 30 zile, atunci avem un rezultat de 13,68 kWh, iar la un cost mediu de 0,46 lei per kWh ajungem la un total estimativ de plată lunar de numai 6,30 lei.

Practic, consumul este unul minimal din punct de vedere financiar. Trebuie avut în vedere faptul că panourile LED au o durată de viață de maximum 25.000 ore, ceea ce înseamnă aproximativ 2 ani și 8 luni cu funcționare non stop.

Aspectul vizual

Nanoleaf nu a inventat ledurile, nici becurile smart home! Philips Hue a făcut acest lucru posibil, doar că Nanoleaf a dus acest lucru la următorul nivel, configurându-le și oferindu-i utilizatorului posibilitatea să creeze tipare nemaivăzute până la Nanoleaf.

Culorile sunt atât de vii, încât uneori chiar par ireale! Dacă le montezi pe un perete alb mat vei avea surprinderea să uiți pe ce perete le-ai montat, întrucât se integrează perfect pe acest tip de culoare! Dar nu, Nanoleaf nu a gândit acest aspect încât ele să fie ascunse în peisaj, ci să le evidențiezi pentru ca sunt minunate estetic și fără defecțiuni!

Învie casa cu panourile Nanoleaf și te vei bucura din plin de experiența Nanoleaf! Nu ezita să le combini pe placul tău! Nu folosi tiparele prestabilite, alegeți propriul șablon și bucură-te de opțiunile nenumărate de customizare!

Conexiune și control

Nanoleaf poate fi controlat prin voce, prin intermediul celor 3 platforme de tip Smart Home, adică Siri, Google Assistant și Amazon Alexa. Înainte de aceasta, panourile LED Nanoleaf trebuie conectate, configurate și instalate corespunzător.

Aplicația Nanoleaf Smarter Series se regăsește pe Magazin Play, dar și pe iTunes, însă necesită un cont pe magazinele respective pentru descărcarea ei. Configurarea este foarte intuitivă, practic vă ghidează pas cu pas. Cum se face:

  1. Se montează panourile pe un perete drept, fără curbe și imperfecțiuni, ținând cont de faptul că Nanoleaf se montează cu ajutorul benzilor adezive incluse în pachet în număr de 27 (per pachet de 9 panouri LED);
  2. Se conectează modulul de ritm la panouri, iar sursa de alimentare la o priză 220V;
  3. Se instalează aplicația Nanoleaf Smarter Series;
  4. Se configurează conform cerințelor producătorului în aplicația proprie, urmând instrucțiunile pas cu pas. Se recomandă păstrarea manualului de utilizare (limba engleză) pentru folosirea ulterioară, dar și pentru configurarea în Apple Homekit datorită codului QR aflat pe manualul de utilizare;
  5. Și gata, panourile sunt gata pentru a fi folosite.

Ușor? Extrem de ușor și rapid. Noi, la primul contact cu panourile, am instalat un kit 9 panouri în 18 minute de la desfacere la utilizare finală.

Ce include pachetul

Producătorul a fost destul de generos, dar și prietenos cu mediul, întrucât cutia de carton folosită la ambalarea produsului se poate recicla cu ușurință datorită cartonului folosit. Pachetul standard Kit 9 Panouri LED Nanoleaf include:

- 9 panouri LED;

- 27 benzi adezive 3M;

- Sursă de alimentare 220V;

- Modul de ritm;

- Manual de utilizare (limba engleză).

Garanție

Garanția se acordă conform termenilor prevăzuți pe site-ul producătorului și nu include un certificat de garanție standard (imprimat) în pachet având în vedere faptul ca ei sunt singurii producători. Se oferă o garanție de 24 luni strict pentru defectele de fabricație, nu pentru durata de viață a ledurilor integrate, deoarece manipularea greșită a acestora (ex.: modificarea bruscă și rapidă a intensității de luminozitate) poate duce la defecțiunea unui panou sau a întregului ansamblu.

Înregistrează produsul și beneficiază de 24 luni garanție. Click aici!

Puteți regăsi un articol în revista Casa Lux ediția 1, Ianuarie 2019 în toate magazinele InMedio, OMV Petrom și în celelalte magazine specializate!