Scooterele electrice vin cu avantaje precise. Ele au un design elegant și alte caracteristici pentru a vă oferi o experiență fără probleme pe orice suprafață. Deoarece diferite companii fabrică scutere electrice, este crucial să aveți o idee generală despre aceste scutere înainte de a lua o decizie finală. Noi ne-am decis în acest punct de vedere și deja folosim scooterul electric Xiaomi Ninebot Mini.

Ce avantaje prezintă acest scooter față de cele tradiționale? În primul rând, viteza maximă este de 16 km/h, suficientă, cu o putere dezvoltată de 350W x 2, dar și un cuplu maxim de 35 nm x 2. Pe foaie sună extraordinar, însă în momentul în care te urci pe el deja vezi viitorul.

Da, acel viitor în care emisiile de carbon tind spre 0, un viitor mai bun și mai curat pentru toți.

Spre deosebire de celelalte scootere electrice ce se încadreaza practic în aceeași sumă de bani pentru că până la urmă și efortul financiar devine un impediment, Xiaomi Ninebot Mini este o variantă mai ieftină a celor de la Segway, deși Xiaomi a achiziționat Segway printr-un deal cu compania chineza Ninebot, dar asta nu înseamnă că este o variantă sau un înlocuitor prost al versiunii celor de la Segway. Dimpotrivă, este cu mult mai ieftin, vine împachetat cu funcții smart de control și ajustare prin aplicația celor de la Xiaomi, dar și cu un element demn de luat în considerare: prețul.

Versiunea Segway este cu aproximativ 1000 lei mai scumpă decât celor de la Xiaomi și pentru suma aceasta te gândești că ai mai multe beneficii. Din păcate, nu se diferențiază major, însă păstreaza tradiția Segway.

Smart features? Da, cum să nu. Ce face Ninebot al lui Xiaomi?

  • Optimizează automat și reglează puterea de ieșire, sensibilitatea la direcție și parametrii de siguranță în funcție de greutatea și de conducerea utilizatorilor. Elementele de securitate și protecție se vor adapta încet la stilul de conducere al utilizatorului.
  • Aplicația include tabloul de bord, trimite automat rapoarte de eroare, controlezi scooterul din aplicația, actualizări de firmware și alte setări personalizabile precum schimbarea luminilor, dar și setări antifurt.
  • În cazul în care vehiculul se confruntă cu suprasolicitare, supraîncărcare, supraîncălzire, conducere nesăbuită sau trecerea în situații periculoase, va fi trimisă o alertă de avertizare și va determina scuterul să decelereze și să se îndrepte spre inspecție.

Asistă inteligent, predă și îndrumă începători printr-un curs de bază de conducere cu limitare de viteză până când te decizi că ai învățat suficient sau până când ai parcurs un kilometru. Dacă este insuficient și consideri că nu ai învățat destul, modul Începător poate fi activat oricând din aplicația disponibila pe iOS și Android.

Cerințele primare sunt cam pentru orice scooter electric cu o anumită viteză: respectarea indicatoarelor rutiere, sarcina maximă de 85 kg, înălțime de maximum 200 cm, dar și vârsta minimă de 16 ani.